Вести и догађаји


 

Диг(и)МАУ – откривамо грађу заједно

Након вишемесечног рада, нови сајт Музеја афричке уметности посвећен искључиво дигитализованом музејском материјалу из фотографског, аудио и видео-архива, отворен је за публику.

Током 2016. године, захваљујући финансијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије, створени су сви предуслови да се започне са дигитализацијом обимне музејске грађе. Пројекат „Диг(и)МАУ“ постао је изврсна прилика да донедавно недоступни архивски материјали буду стручно обрађени, дигитализовани и презентовани на посебно осмишљеном сајту.

Садржај који се налази на сајту www.digimau.org представља својеврсну позивницу стручној и научној јавности, али и свим љубитељима разноврсних тема везаних за феномене из области афричког, југословенског и културног наслеђа Србије да се интензивније упусте у истраживање, откривање и промишљање свих потенцијала које МАУ као институција чува.

Са жељом да у години у којој славимо 40 година постојања и континуираног рада на пољу музеолошке праксе премијерно представимо барем део ове богате и вредне документације, позивамо вас да посетите наш нови сајт и упознате се са његовим садржајем.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

МАУ препоручује

Јавне набавке


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу


Приступна рампа

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije