МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Ноћ музеја 2016

Мај је месец музеја!
Врата су отворена...

„Музеји су значајни посредници културне размене, обогаћења култура и развоја узајамног разумевања, сарадње и мира међу људима“. (ИКОМ)

Међународни дан музеја - 18. мај - обележава се још од 1977. године. Широм планете, различитим програмима и активностима које се реализују током читавог месеца, скреће се пажња јавности на значај и улогу музеја у развоју целокупног друштва, а мај је задобио титулу месеца музеја. Сада већ традиционална манифестација – Европска ноћ музеја – одржава се 21. маја. Искористите прилику да проведете ноћ у МАУ, као и у другим градским установама културе које ће током ове ноћи бити отворене за посетиоце.

Европска ноћ музеја – субота, 21.5.2016, од 17:00 до 01:00

Посетиоци ће од 17:00 до 01:00 бити у прилици да виде сталну поставку Музеја „Уметност западне Африке из збирке Печар“ и текућу изложбу „Ибеђи: два пута рођени“.

Посебни програми:

Од 17 до 19ч: музичка радионица „Шта каже бубањ?“– за децу узраста од 4 до 12 година. Деца ће на музичкој радионици правити различите врсте бубњева и звечки од рециклажног материјала и украсити их цртежима и колажима. Музичку радионицу воде: Милена Миладиновић и Невена Тривић, музички педагози, Марија Личина, кустос и Милица Јосимов, вајар.

Од 17 до 22ч: „Петнаест минута славе!“ – фотографишите се за насловницу музејског часописа.

Од 21ч: концерт изненађења - Horace Thompson (Tommy T) & Филип – Live n' Jamming

*За више информација о куповини карата, кликните овде.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network